Haal ervaring binnen van buiten uw branche

Solliciteren. De ene persoon is er dol op, een ander rent er bij wijze van spreken huilend van weg. In al die jaren dat ik nu werk en in rondes solliciteer valt mij steeds een ding op. Of eerlijk gezegd: er valt mij iets tegen. Namelijk het feit dat organisaties nog steeds zoeken naar ‘meer van hetzelfde’. Ze zoeken een persoon die het liefst bij dezelfde soort organisaties gewerkt heeft, in dezelfde rol en dat ze hetzelfde klusje gedaan hebben dat ze nu ook bij uw organisatie moeten gaan vervullen.


Nieuwe uitdaging

Nu zijn veel mensen gewoontedieren. Zij zijn blij dat ze jarenlang met dezelfde uitdagingen geconfronteerd worden. Hetzelfde doen binnen een andere organisatie is dan al uitdagend genoeg. En dat is natuurlijk prima. Maar er is ook een flinke groep mensen die juist floreren bij nieuwe uitdagingen in een nieuwe omgeving. Die in een nieuwe omgeving iets moois kunnen brengen vanuit een andere branche. Met hun unieke inzichten.

Freelancemarkt vraagt ook naar meer van hetzelfde

Ik ben nu in periodes op zoek naar freelanceopdrachten in de marketing en communicatie. En zelfs in de freelancemarkt wordt er hetzelfde gevraagd als in de ‘vastebanenmarkt’: kom vooral hier de klus doen die je bij soortgelijke organisaties ook al vaak gedaan hebt. Terwijl ZZP’ers bij uitstek personen zijn die op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen, die goed zijn in projecten uit het slob trekken en die nieuwe inzichten moeten toevoegen om voldoende toegevoegde waarde te bieden. Ze beschikken over een groot talent om zich aan te passen aan een nieuwe omgeving en de schouders eronder te zetten om te komen tot iets nieuws.Nieuwe inzichten bieden van buiten de branche

Ik heb een aantal jaren geleden gewerkt voor een branchevereniging in de zorg. Ik ben daar aangenomen zonder enige zorgervaring. Ik had ook geen branchevereniging of ‘koepelervaring’. Ik kwam ook echt in een nieuwe wereld terecht. Ik kwam uit een semi-commerciële omgeving. Toch hadden zij het lef om mij aan te nemen met deze bijna ‘allochtone’ achtergrond. Ik bood hun een frisse blik.


Niet alleen in mijn dagelijks werk (ontwikkeling van de ledentevredenheid en betaalde dienstverlening) maar ook algemeen binnen het bureau.
Er gingen ogen open op een aantal fronten:

  • Ik ben een sterk projectmatig werker met concrete to-the-point plannen. Mijn plannen vielen op en vielen in de smaak. Het hele bureau ging op cursus projectmatig werken. Wat ik nou zo fijn vond aan deze organisatie is dat ze ook open waren over het feit dat ik ze dat inzicht bood;

  • Over de opbouw van het bureau werd eveneens nagedacht. Ik haalde twee jong universitair afgestudeerden binnen op uitvoerend projectmedewerkersniveau. Die laag ontbrak binnen deze organisatie. Er waren alleen ervaren beleidsadviseurs werkzaam. En deze nieuwe jonge mensen hadden meerwaarde met hun nieuwe inzichten. De organisatie ging nadenken over hoe zo'n laag of groep van projectmedewerkers toegevoegd kon worden aan het bureau;

  • Ledencontact: ik kon realiseren dat het in contact blijven met de leden (vanuit mijn achtergrond: zet de commerciële klant op één) hoger op de agenda kwam. Het werd geborgd als kpi, het ict-systeem werd er op ingericht en via de eindejaarsregeling kon letterlijk elke medewerker zijn steentje bijdragen aan de doelstelling van meer ledenbezoek.

Deze zaken heb ik als nieuweling in de zorgbranche toch maar mooi in relatief korte tijd voor elkaar gekregen. Het was een ontzettend leuke periode. Ook uw organisatie kan ik helpen om een omslag te maken in meer klantgericht zijn, in meedenken hoe zaken beter ingericht kunnen worden. Juist in branches en organisaties waar ik nog nooit eerder gewerkt heb.


Bekijk vooral mijn dienstverlening en cv op www.fortisvalorem.nl. Natuurlijk kun je ook een e-mail sturen naar mijn mailadres: tessa@fortisvalorem.nl of bel/app naar 06-83801123.


Fortis Valorem

Tessa Odijk werkt als zelfstandig adviseur bij Fortis Valorem

ZZP, marketingadviseur, communicatieadviseur, freelance, projectversneller, projectmanagement, tarief opvragen

  |

  |

  |

© 2020 Concept, ontwerp en
realisatie door Fortis Valorem

  • Black LinkedIn Icon